SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

GlobalGiving одобри проекта ни ?800 деца и семейства в България имат нужда от подкрепа“

05/04/2021 – От днес – 5 април стартира проектът ни в платформата GlobalGiving, така че всеки желаещ може да ни подкрепи тук .

Проектът е в подкрепа на 800 деца и семейства, които подкрепяме в рамките на тази година. Те живеят в най-нуждаещите се общности в България, където по-голяма част от децата нямат достъп до нормален живот и качествено образование поради социални и икономически фактори, етнически произход, материално състояние на семейството, недостатъчно образование на родителите за квалифицирана работа или в някои случаи за никаква работа. Децата в тези семейства водят труден живот и са в риск от неглижиране, изоставяне и бедност.

Всяка година над 2 000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом. Тревожен е и фактът, че това е устойчива тенденция през последните 10 години. Особено драматично е положението на тези семейства в условията на сегашната епидемична и зараждаща се икономическа криза, когато уязвимите социални групи стават още по-уязвими. 

Ние като организация осигуряваме семейство и здравословна среда за растежа на деца, лишени от родителска грижа или деца, които са в риск да бъдат разделени от родителите си. Нашите социални работници, психолози, педагози, психотерапевти работят активно както с децата, така и с родителите им, за да променят живота им, за да развият уменията и родителския капацитет на родителите и да предотвратят раздялата с децата им.

Благодарим Ви предварително, че ще подкрепите проекта ни!

 

X